Upptäck kraften i natriumkarbonat när du ska städa i ditt hem

Vill du städa men vill undvika vissa kemikalier så är natriumkarbonat det perfekta valet. När du ska städa så funkar det att använda olika typer av SODA.

Natriumkarbonat är starkt för att vara ett naturligt rengöringsmedel. Eftersom det ändå är starkt så måste du se till att skydda dig.

Är det fritt fram att använda natriumkarbonat som du vill?

Det finns inga begränsningar enligt Livsmedelsverket. Natriumkarbonat är en av de natriumsalter som finns i kolsyran i SODA.

Natriumvätekarbonat används i matlagning liksom till städning i form av bakpulver. Dock så så har natriumkarbonat mer potens och då kan det vara bra att köpa det specifikt för städning.

hur

Det är tryggt och säkert att göra rent med målarsoda och hushållssoda.

Trots att det är ett naturligt ämne så är natriumkarbonat irriterande, vilket är viktigt att veta. Om du får det i munnen kan det orsaka sveda. Man ska ha dem i städning och därför är de starkare än bakpulver, så de ska inte stoppas i munnen.

Med målarsoda kan du göra rent och avfetta för att sedan måla om eller tapetsera. När man behöver rengöra ett golv specifikt för att man ska behandla det så kommer målarsoda bra tillhands. Tänk på att låta ytor torka ordentligt efter att du har rengjort med SODA så att tapeter och färg får fäste.

Natriumkarbonat som tvättsoda ger mer kraft.

Med ett alkaliskt medel som tvättsoda kan det kännas som magi när man använder det. Det rår t.o.m. på fett och vax! Stearinfläckar och andra svåra fläckar tas enkelt bort med natriumkarbonat. Ren natriumkarbonat är dock svårt att få tag på det är utblandat med annat i produkter.

Då det är skapat för det bör du då använda tvättsoda som är starkt nog. Kom ihåg att det här är ett ämne som är lätt frätande. Handskar skyddar mot frätskador så det är viktigt att ha på sig.

Vart handlar man natriumkarbonatprodukter som tvättsoda?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Man kan köpa dessa produkter i specifika butiker för måleri men också i välsorterade sortiment för hushållsprodukter. Natriumkarbonat kan vara billigare online.

Följ produktens instruktioner för din säkerhet. Soda natriumkarbonat Svenska produkter ger kanske mer trygghet då du även får instruktionerna på svenska.