Hur kan man åstadkomma billig läsk då Sonjo läskkoncentrat slutat produceras?

Att åstadkomma egen läsk är dels mindre kostsamt och dels nyttigare. Har man endast en sodastreamer eller annan form av kolsyremaskin så kan man med läskkoncentrat producera god läsk. Om du brukade använda Sonjo läskkoncentrat så eventuellt du nu är rådvill. Hur kan du åstadkomma billig läsk med samma goda smak? Oroa dig ej! Det finns smarta lösningar som till och med är godare…

bubbelvatten

Gör riktigt bra läsk utan Sonjo läskkoncentrat som ej längre finns

Du kan ännu åstadkomma härlig läsk för det går att åstadkomma hemläsk med koncentrat från Aromhuset, hela sortimentet finns på allt-fraktfritt.se. Om du vill köpa läsk online så är det här den ultimata lösningen för du får ett koncentrat som du kan mixa i kolsyrat bordsvatten för att få en roligare dryck.

En del möjligen upplever en aning nostalgi och anser att det är bra synd att Sonjo gick ur tiden medan andra ser att det här rentav ej gör någon större skillnad. Man kan ju faktiskt också smaksätta det kolsyrade vattnet med aromer som är fullständigt utan socker för att få riktigt hälsomedveten samt bra soda.

Vilken smak är den ultimata då man gör egen läsk?

Det finns somliga smaker som nästan jämt fungerar då man gör sin egen läsk. Cola är ett exempel på detta och dessutom bärsmaker. Det här är smaker som gör att man får läsk som verkligen smakar läsk och det är betydelsefullt. Sockerdricka, fruksoda, Champis, Julmust, Grape tonic och andra ursvenska smaker är riktigt bra.

Eftersom att man får så billig läsk då man handlar koncentrat och blandar själv så kan man gott testa lite skilda smaker och det särskilt när man handlar online och får bra priser. Det kan ju även vara så att man tycker en aning olika och då kan det vara bra att ha en aning olika smaker hemma så att allihopa blir glada.

Hälsomedveten dricka då du gör den själv hemma med kolsyremaskin

Faktum är att det kan bli nyttigare med läsk som man gör hemma trots att koncentraten kan innehålla något lite socker. Flertal gånger så rör det sig om mindre socker än det som finns i vanlig läsk. Aromhusets läskkoncentrat doseras 40 ml (varav det mesta är smakämnen) till 1 liter kolsyrat vatten. Köpt läsk består av ungefär 10% socker, 100 gram litern.

Då man varierar med Aromhusets Zero läskkoncetrat som är helt utan socker så kan man även dra ned på läskkonsumtionen. Barn anser likväl att det är trevligt att dricka bubbeldrycken och de klagar inte på att det icke jämt är lika sött. Det blir nyttigare samt roligare att intaga läsk då man gör den hemma med en kolsyremaskin.

Det finns flertal märken på läskkoncentrat men blott Aromhuset verkar ha fått reda på smaken. Det kan bero på att deras fabrikschef varit bryggmästare på Pripps samt att de tillverkade läskkoncentrat rdena på 80-talet när de första sodastreammaskinerna kom.

Stundtals kan man ju välja att dricka det kolsyrade vattnet precis som det är och då man väljer att nyttja mindre av koncentratet så räcker det längre. Med andra ord så får man verkligen stor frihet då man gör egen läsk med koncentrat och det är sannerligen en stor fördel.