Söt hallonsmak från Aromhuset - nu i det kolsyrade vattnet på jobbet

Hallon är en söt, god och somrig smak som har en självklar plats i vår svenska matkultur. Nyplockade, solvarma hallon med lite vaniljglass eller en klick grädde är det inte många andra sötsaker i världen som slår. Hallon är också gott som paj, i hälsosamma smoothies eller som kräm. Vi har mycket hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv eller köpa från affären när det är säsong, annars är det också vanligt att man köper frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en given hit. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av alla från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde snabbt succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är helt fria från socker och sötningsmedel, men samtidigt rika på både smak och sötma. Man kan alltså äntligen njuta av goda smaker utan att behöva oroa sig för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna eller framtida hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Detta är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan anledning till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att betala överpris för att släpa hem tunga flaskor med vatten känns trist och onödigt om det finns enklare och billigare alternativ. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir detsamma. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man alltid tillgång till mumsigt vatten. Många av smakerna kan dessutom med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till företag som har en vattenautomat tillgänglig på jobbet för personalen att dricka från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa och arbetsförmåga och genom att uppmuntra till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare och muntrare personal. Vanligt slätt vatten är kanske inte det mest inspirerande man kan hälla i sig under arbetsdagen, men finns det en vattentank som alltid är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och dessutom någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett helt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är betydligt större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Om man doserar enligt anvisningarna så räcker varje flaska till ca 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en liten plastmugg av standardtyp på 150 ml och 3-4 pumptryck är en bra dos till en halv liter vatten. Naturligtvis är man fri att dosera hur mycket eller lite man själv vill. De övriga fem smakerna i det nya sortimentet är granatäpple, äpple, blåbär, persika och melon.