Nu kan du njuta av Svart Vinbärssmak i ditt bubbelvatten och i dina godsaker med rent samvete

Svart vinbär bordsvattenarom foto

Att smaksätta sitt kolsyrade vatten med Aromhusets koncentrerade smakessens Svart Vinbär ger en något syrlig och uppfriskande smak som för tankarna till varma, svenska sommarkvällar. Svart vinbär passar väldigt bra i just kallt, krispigt bubbelvatten, men även i hett vatten som te – på egen hand eller som smakförstärkare.

Aromhusets smaker kommer i små flaskor på 30 ml, varje flaska mäter alltså inte mer än ca 8 cm och ändå finns det smakkoncentrat för hela 15 liter lätt smaksatt vatten i varje flaska. De går med fördel att använda till eget kolsyrat vatten med hjälp av Wassermaxx eller Sodastream maskiner, men även färdigt sodavatten köpt i butik funkar bra. För att dra så mycket smak ur essenserna som möjligt så ska vattnet vara kallt och med mycket kolsyra då kolsyran har en förmåga att förstärka smaker. Man kan gärna också dosera vattnet en dag innan man dricker det så att smaken får en chans att utvecklas och absorberas i vattnet.

Om man doserar Aromhusets Svart Vinbär enligt anvisningarna, vilket är ca 2 ml per liter vatten – eller 2/3 kapsyl – så får man en större smakupplevelse i jämförelse med de lätt smaksatta dryckerna i affärerna som motsvarar ungefär 1 ml essens per liter vatten. Fördelen med att själv smaksätta är att man kan dosera hur man vill. Vill man bara ha en svag touch av Svart vinbär smak så tar man i 1 ml, och vill man ha mycket smak så tar man i mer.

Aromhusets smaker går dessutom att kombinera med varandra. Svart Vinbär är t ex väldigt god i kombination med de andra bärsmakerna eller citron för en riktigt fräsch och syrlig smak. På detta smarta sätt kan man få fram olika kombinationer nästan i oändlighet och valfriheten man får att välja smak efter humör hemma i sitt kök är något man inte ens kan hitta i de mest välsorterade butikerna.

Det roliga med Aromhusets smaker är att man använda dem till vad som helst. Som redan har nämnts är just Svart Vinbär väldigt gott som te essens, men även i grädde som tillbehör till en god paj eller till en sommarfräsch kompott av grädde/yoghurt/glass och färska frukter eller bär. Det gäller att testa sig fram när det gäller doseringen, men Aromhusets doseringspipett gör det enkelt att vara exakt och sakta lägga till milliliter efter milliliter tills man är nöjd med smaken.

Att krydda sitt vatten, sin frukostfilmjölk, sin grädde eller sitt te med en god smak är något av en lyx och genom att använda Aromhusets smaker kan man göra detta med gott samvete. Alla smaker, inklusive Svart Vinbär, är helt fria från färgämnen, sötningsmedel och socker. Trots detta är de i väldigt små mängder redan rika på fruktiga smaker.

Genom att inte tillsätta socker i sina smaker har Aromhuset lyckats ta fram ett sätt för folk att njuta av smaksatt bubbelvatten och andra godsaker utan att man behöver tillsätta en enda kalori. Perfekt för den som vill hålla figuren under kontroll eller har problem med exempelvis diabetes, men samtidigt vill kunna unna sig goda smaker.

Smaken av svart vinbär tilltalar både vuxna och barn även om det dock mest är vuxna som dras till den. För barn har Aromhuset några särskilt framtagna smaker så att även de kan njuta av gott och festligt bubbelvatten utan att få i sig onaturliga tillsatser och socker i onödan. Allt som allt har Aromhuset tjugotalet goda smaker att välja bland, allt från ovan nämnda Svart Vinbär till Jordgubbe, Fläderblom och Absint m fl. Bordsvattenaromerna säljs hos välsorterade återförsäljare av kolsyremaskiner, dessa blir fler och fler för Aromhuset söker fler återförsäljare on-line HÄR.