Läs ett Soda Stream test och få hjälp i kolsyredjungeln

Soda Stream test efter Soda Stream test går att finna runt omkring på internet. På youtube.com kan man hitta mängder av Soda Stream tester där folk testar olika modeller, funktioner och smaker. Det finns också en hel del recensioner där ute att ta del av, både privata på bloggar och i nätbutiker, samt mer professionella som genomförts av tidningar och samlingsskrifter.

Det finns egentligen inte så hemskt mycket att tänka på när man köper en ny kolsyremaskin. De ledande märkena på marknaden är klassikern Soda Stream, och tyska konkurrenten Wassermaxx från Aga. Det dyker ibland upp andra märken och erbjudanden, ibland är de dock länkade med Soda Stream utan att det har gjorts uppenbart.

Trots att de flesta kolsyremaskiner klarar av att kolsyra vatten med ganska jämn prestation så finns det ganska stora prisskillnader. Visst kan det finnas bättre och sämre kvalitet på maskinerna, men priset beror oftast på design och speciella attribut. Det finns en kolsyremaskin som står ut lite bland de andra när det gäller vilken mängd kolsyra maskinen kan släppa till vattnet och det är Soda Stream Design, som ger mer kolsyra än någon annan maskin. I annat fall är det bara att trycka på kolsyreknappen, eller -spaken upprepade gånger för att få så mycket kolsyra man vill ha i sin dryck.

En annan kolsyremaskin som sticker ut är Soda Stream Penguin, som är den enda sodastreamern med glasflaskor istället för plast och metall. Dessa flaskor är dessutom snyggt designade, även om de rymmer lite mindre än de vanliga plastflaskorna. Penguin har också en mycket modern look och påminner om en stilren pingvin i hopfällt läge.

Wassermaxx olika kolsyremaskiner påminner generellt sett om Soda Streams modeller, men håller ett genomsnittligt lägre pris, om än marginellt. Det är det enda sättet för Wassermaxx att stå sig i konkurrensen med det erfarna och väletablerade märket Soda Stream. Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, är dock väldigt duktiga på just kolsyra och har etablerat sig som lite av specialister på det området. Försäljningen av carbonatorer – kolsyrekranar – går väldigt bra, såväl för vanliga hushåll som till restauranger och barer landet runt. Vad gäller bordsvattenaromer har Aromhuset det största sortimentet och deras 35-åriga erfarenhet märks i hög kvalitet.  Sortimentet finns att få fraktfritt på nätet och fler och fler återförsäljare tar upp Aromhusets bordsvattenaromer, Aromhuset har en sida på nätet där dom söker återförsäljare.

När det gäller själva kolsyran så ser Agas och Soda Streams gaspatroner likadana ut, och innehållet är det samma. Det enda som skiljer dem åt är etiketten som sitter på. I Sverige innehåller en standardpatron 425 gram kolsyra och kostar drygt 200 kronor att köpa ny. Man har dock kommit på en mycket smart lösning när det gäller kolsyrepatroner och det är att man, mot en betydligt mindre summa, kan lämna in sin tomma kolsyrepatron mot en nyfylld. Detta gör att konsumenterna sparar pengar och producenterna material.

När man ska välja Soda Streamer så är det först en god idé att göra upp med sig själv hur mycket ens budget håller för. Sedan får man fråga sig själv hur mycket design och specialattribut spelar roll för en, och slutligen var man får tag på den billigaste upplagan av den modell man bestämmer sig för. Att läsa och titta på olika Soda Stream test kan vara en god hjälp längs vägen.